De Vereniging

De NSHV werd op 4 januari 2011 opgericht door het oprichtingsbestuur, met als doel de verbinding tussen interdisciplinaire honoursstudenten te bevorderen. Toen is ook het allereerste logo ingestemd, dat je hiernaast kan bewonderen. Inmiddels is de NSHV een vereniging voor álle honoursstudenten van de Radboud Honours Academy. In 2022 is het logo voor de tweede keer officieel veranderd. Sindsdien bevat het logo ook het oprichtingsjaar en het credo van de vereniging.

Het eerste logo uit 2011
Het tweede logo uit 2015
De nieuwe logo's sinds 2022

Inmiddels hebben we samen alweer het tweede lustrum gevierd. De NSHV telt nu meer dan 200 leden en er zijn tijdens de activiteiten, reizen, gala’s en weekendjes vele vriendschappen en stelletjes ontstaan. De NSHV is de afgelopen tien jaar gegroeid tot een onmisbaar onderdeel van het Nijmeegse (honours)studentenleven en we zijn iedereen die ons daarin gesteund heeft ontzettend dankbaar.

 

Het devies van de NSHV is Sapientia in Otium; wijsheid in vrijetijdsbesteding. Honours zelf is daar natuurlijk een voorbeeld van, maar lidmaatschap van de NSHV ook. Gedurende de jaren zijn er veel waardevolle activiteiten georganiseerd: een bezoek aan een TBS-kliniek, een symposium over drugs, debatten, lezingen, inzamelacties en nog veel meer.

gala
Gala 2022
WebsiteAfbeelding4
Debat over democratie

Daarnaast hebben we ook van ontelbaar veel informele activiteiten genoten, zoals eindeloze borrels, cantussen, filmavonden en barbecues. Intussen zijn we ook op reis geweest naar onder andere Kopenhagen, Berlijn, Rome, Vilnius, Brussel, Dublin en Stockholm. De NSHV is kortom al meer dan tien jaar een gezellige vereniging waar iedereen zich thuis kan voelen.

 

WebsiteAfbeelding5
Cantus 2022
WebsiteAfbeelding6
Batavierenrace 2022
WebsiteAfbeelding7
Studiereis 2022
74da7571-7b94-cfe6-5ef4-e198b7e5997b
Introductie 2022
Scroll naar boven